Webshop » Gratis Recepten » Exotische Chocoladecake GLUTENVRIJ !

Exotische Chocoladecake GLUTENVRIJ !

€ 0,00 inclusief BTW

Aantal  
FOTO VOLGT !!

Ingrediënten:
40g gemalen kokos
125g rietsuiker
75g cacaopoeder
2 eieren van blije kippen
250 ml kokosmelk

Bereidingswijze:
° Verwarm de oven voor op 180°C.
Meng eerst de droge ingrediënten (alles behalve de eieren en de kokosmelk) in een ruime kom. Zorg dat er geen klontertjes meer inzitten.

° Scheid de eieren en klop het eiwit stijf. Hou apart
Voeg de eierdooiers bij de kokosmelk en klop tot het geheel goed gemend is.
Voeg dan deze kokosmelk-massa toe aan de droge mengeling.

° Voeg op het laatst (als alles goed gemengd is) de stijfgeklopte eiwitten toe. Spatel ze voorzichtig onder de massa.
Het beslag moet vrij "nat" zijn.

° Stort nu alles in een met bakpapier beklede deegvorm. Door het bakpapier hebt u straks geen last om de cake uit de vorm te halen.

° Bak de cake op 180°C gedurende 30 minuten (dan is de binnenkant nog ietsje smeuïg) of 35 minuten (dan is de cake droger). De test doen met een priem. De cake mag niet té nat meer zijn.

° Neem nu de cake met papier en al uit de vorm en laat even afkoelen op een rooster. Na een 10-tal minuutjes kunt u het bakpapier makkelijk verwijderen en kan de cake verder afkoelen.

HEERLIJK met een bolletje amandelijs of wat soja-vanillepudding