Webshop » Gratis Recepten » Glutenvrije amandelkoekjes met citroenglazuur

Glutenvrije amandelkoekjes met citroenglazuur

€ 0,00 inclusief BTW

Aantal  
Een erg eenvoudig gerecht en snel klaar.

FOTO VOLGT !!
Neem eerst je keukenkast eens onder handen en zoek eens naar een pak rijstwafels (of koop eens maïswafels hier  ;-)  en mep deze stuk. Droog in een molen gaat ook natuurlijk. Er mogen gerust nog wat stukjes overblijven, maar niet te groot

2 koffiekopjes amandel-meel 
1 kopje witte suiker (ja, koekjes bakken kan niet zonder suiker...)
1 koffiekopje kapotgemalen volle rijstwafels / maïswafels
2 volledige eieren + 1 eierdooier (het eiwit hou je apart voor het glazuur)

Meng alles en vorm dan hoopjes op een bakplaat.
Bak af op 160°C, 15 à 20 minuten
Laat afkoelen


Glazuur:
de zeste van 1 citroen. Rasp hiervoor het gele velletje van een bio-citroen. Op gelet : NIET het witte velletje, dat is te bitter)
1 eiwit
het sap van 1 citroen
poedersuiker (waarschijnlijk wel een pakje van 200 gram)

Meng flink tot er een wit deegje ontstaat met de vastheid van platte kaas.

Deze pasta smeert u rijkelijk bovenop de afgekoelde koekjes.
Het glazuur zal heerlijk krokant worden.

Een feestelijk glutenvrij koekje en snel klaar.