Webshop » Gratis Recepten » Focaccia

Focaccia

Focaccia

€ 0,00 inclusief BTW

Aantal  
15 g zeezout
1 kg wit speltmeel bio
1 soeplepel geroosterd venkelzaad * (of ander geurig zaad) 
1/4 liter water
1/4 liter (soja)melk 
40 g gist
7 soeplepels olijfolie

Producten met een * vindt u op deze webshop.

Maak een torentje van het speltmeel en maak middenin een kuiltje, strooi het zeezout langs de rand, niét in het midden.
Verwarm de melk en het water tot max 40° (anders sterft de gist) en los hier de gist in op. Even wegzetten doet de gist alvast activeren.
Giet nu het vloeibare mengsel in het kuiltje en voeg met kleine beetjes steeds meer en meer van de bloem toe. U werkt dus van binnen naar buiten, zodat het zeezout als laatste in contact komt met de gist.
Kneed de massa zeer goed. De bol mag niet meer aan de handen blijven kleven en er moet een zekere elasticiteit ontstaan (dat wil zeggen dat de gluten geactiveerd zijn) Vergeet ook niet de geroosterde venkelzaadjes toe te voegen (hou een klein deel opzij voor later)
Laat nu afgedekt 40 min rijzen op een warme en tochtvrije plaats.
Zoek nu een geschikte ovenplaat (groot genoeg, minstens 20x30 cm) en vet in met wat olijfolie.
Rol het deeg hierop uit tot een dikte van 2 cm.
En nu komt het leuke:
duw met je 10 vingers tegelijk putjes in het uitgerolde deeg (zie foto hierboven) en giet hierin de olijfolie. Bestrooi met een beetje fleur de sel en de resterende zaadjes. Laat terug 1/2 uurtje rijzen.

Bak af in een oven van 185°C gedurende 15 minuten.

Het brood houdt niet langer vers dan 1 dag. Maar je kan het prima invriezen.