Webshop » Gratis Recepten » Heerlijk glutenvrij brood, mét zaden

Heerlijk glutenvrij brood, mét zaden

Heerlijk glutenvrij brood, mét zaden

€ 0,00 inclusief BTW

Aantal  
Brood zonder gluten, zonder gist, zonder bewaarmiddelen, zonder bloem, zonder... Maar mét heerlijke en voedzame ingrediënten 
En klaar in een handomdraai, zonder vervelend en langdurig kneden. 
En wat bijna het belangrijkste is: het zorgt voor een vlotte en gezonde stoelgang zonder neveneffecten. 
135 g zonnebloempitten
65 g hazelnoten of amandelen
90 g lijnzaad
145 g Lima glutenvrije muesli  of andere soort muesli(glutenvrij)
2 soeplepels chia-zaadjes
4 soeplepels psylliumzaad (vlozaad)
1 kfl zeezout
1 soeplepelagavestroop of rijststroop
3 soeplepels cocosvet(gesmolten)  of gebruik geklaarde boter. 
350 ml water 

Opmerking: de aanwezige (glutenvrije) muesli geeft het broodje wat meer "beet". 
U kan het naar keuze vervangen door bvb 145g rijstvlokken of een andere glutenvrije soort vlokken.
Of u vervangt de hoeveelheid door 100 g extra noten/zaden en vermindert dan het water tot slechts 300 ml.

Meng alle droge ingrediënten. Aanbevolen wordt om (met het oog op makkelijk snijden) de noten, zoals de amandelen of de hazelnoten, in kleinere stukjes te snijden.
Meng de stroop, de olie en het water. 
Stort de droge ingrediënten erbij. 
Meng tot alles voldoende doorweekt is en de "deeg" duidelijk dik wordt. 
Als de massa zodanig dik is dat mengen zelfs moeilijk wordt, voeg dan een of twee koffielepels water toe. 
Maak het zeker niet te nat! 
Stort nu alles in een flexibele siliconevorm en maak de bovenkant mooi glad met de achterkant van een soeplepel. 
Zet nu minstens 2 uur weg (dat mag ook gerust een ganse nacht zijn), tot de massa een geheel is gaan vormen, zelfs als je de flexibele wanden even opentrekt. 
De psyllium heeft dan zijn werk gedaan... 
Verwarm de over voor op 175°C 
Plaats de vorm in de oven, netjes in het midden, gedurende 20 minuten. 
Haal dan het brood uit de vorm en plaats het omgekeerd op de rooster, terwijl je het nog 30-40 minuten laat verder bakken. 
Het brood is klaar wanneer het hol klinkt als je erop klopt. 
Laat nu volledig afkoelen voordat je snijdt (belangrijk!!) 

Je kan het broodje in een afgesloten verpakking tot 5 dagen bewaren. 
Maar makkelijker is waarschijnlijk dat je het in plakken snijdt en dan invriest. 
Je dagelijkse boterham is dan in 1-2-3 klaar.