Webshop » Gratis Recepten » Lactosevrij Ijs van Amandelmelk (ook glutenvrij)

Lactosevrij Ijs van Amandelmelk (ook glutenvrij)

Lactosevrij Ijs van Amandelmelk (ook glutenvrij)

€ 0,00 inclusief BTW

Aantal  
1 liter "melk". 
       Je kan hiervoor bvb amandelmelk gebruiken, in veel variaties verkrijgbaar
8 eierdooiers
250 g suiker
        Ideaal is om 240 g suiker + 10 g glucose te gebruiken, dan blijft je ijs smeuïiger. Maar zonder kan ook prima hoor!!
1 vanillestok, in 2 gekliefd en de zaadjes er alvast wat uitgeschraapt.

Doe de suiker met de dooiers in een keukenrobot en klopt tot je een egale witte massa krijgt.
Kook ondertussen de "melk" met de vanillestok.
Giet dan de warme melk op het dooier-suiker-mengsel. Roeren en terug in de kookpot storten. Vanillestok mag eruit.

Nu komt het moeilijkste: je moet roeren ZONDER KOKEN tot er een binding ontstaat. Dat noemen ze "porter à la nappe" of "porter à la rose".
Op zacht vuur dus goed blijven roeren tot je merkt dat het geheel ietsje dikt.
Als je dan op de achterkant van je roerlepel een streepje trekt, blijft het streepje staan. Dan is het mengsel klaar.

Stort nu het mengsel in een schotel zodat het snel kan afkoelen.
Van zodra afgekoeld mag het voor een nachtje in de koelkast om te "rijpen".
De dag erna kan je het mengsel afdraaien.

Smakelijk!!